Schoenadvies

Voor de stand en afwikkeling van de voeten is het van belang om stevig schoeisel te dragen. Afhankelijk van uw voetproblematiek kan het nodig zijn om daarnaast gebruik te maken van podotherapeutische zolen en/of een orthese.

Een goede schoen dient een stevig contrefort (hielomvang) te hebben, een stijve loopzool en het liefst en verstelbare sluiting, bijvoorbeeld een vetersluiting. Daarnaast is het belangrijk dat de hakhoogte van de schoenen niet hoger is dan 3 cm, omdat er anders te veel druk onder de voorvoeten ontstaat. Let u ook op dat de schoenen voldoende lengte, breedte en hoogte (bij de tenen) hebben.

Als u podotherapeutische zolen of een orthese draagt, is het van belang om dit mee te nemen als u nieuw schoeisel gaat aanschaffen. In de winkel kunt u dan direct de schoenen met het hulpmiddel passen en voelen of het goed zit. Als u nieuwe schoenen aan gaat schaffen, probeer dit dan aan het einde van de dag te doen aangezien uw voeten en enkels wat dikker kunnen worden gedurende de dag.

Als u podotherapeutische zolen draagt, is het van belang dat u een schoen aanschaft met een uitneembaar voetbed, zodat u uw podotherapeutische zool hiervoor in de plaats in de schoen kan leggen.