Podotherapeutische zolen

Podotherapeutische zolen zijn zolen welke specifiek voor uw situatie zijn gemaakt. De functie van de zolen is afhankelijk  van de klachten en de voeten waarvoor ze gemaakt zijn. De zolen kunnen een corrigerende werking hebben op standsafwijkingen, de voetfunctie tijdens het lopen verbeteren en een drukverdelende functie hebben om overdrukplekken te verminderen of te voorkomen.

Naar aanleiding van het podotherapeutische onderzoek kan de podotherapeut bepalen welke functie uw zolen moeten hebben. Voor uw specifieke situatie kan een zoolontwerp en vervolgens een paar zolen worden gemaakt. 

De zolen kunnen in veel verschillende schoenen gedragen worden. Het is belangrijk dat de zool in de schoen op een vlakke ondergrond komt te liggen. De binnenzool van uw schoen moet vlak zijn.  Als in uw schoenen ingebouwde "steuntjes" zitten, kunt u die verwijderen. De podotherapeutische zolen kunt u nu als binnenzolen gebruiken.

Als u podotherapeutische zolen gaat dragen, zal dit in eerste instantie vreemd aanvoelen. Het is van belang dat het dragen van de zolen gedurende ongeveer 2 weken stapsgewijs wordt opgebouwd. Vervolgens kunnen de zolen hele dagen gedragen worden, ook tijdens het sporten.

Meestal zal na ongeveer 6 -8 weken een controle afspraak plaatsvinden, zodat bekeken kan worden of de podotherapeutische zolen het gewenste resultaat geven. Vervolgens is het raadzaam om 1 keer per jaar de stand van de voeten en de werking van de zolen te laten controleren.