Wat is het?

Podotherapie is een wettelijk erkend paramedisch beroep. De podotherapeut heeft een 4-jarige fulltime HBO-opleiding gevolgd. Om aan een groot aantal kwaliteitseisen te voldoen is het van belang dat de podotherapeut op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen d.m.v. bij-en nascholing.  Een podotherapeut die is ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en het Kwaliteitsregister Paramedici voldoet aan de verschillende voorgeschreven kwaliteitseisen. Podotherapie Voet op Maat is bij beide instanties ingeschreven.

De podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voeten of een afwijkend looppatroon.  Dit kunnen klachten zijn in de voeten, enkels, knieën, heupen en/of rug, sportblessures of klachten als gevolg van suikerziekte of reuma.

Door het doen van een onderzoek naar lichamelijke klachten kan de podotherapeut bekijken waardoor de klachten ontstaan en een behandelplan opstellen om de klachten te verminderen, compenseren of op te heffen. De podotherapeut kan hiervoor verschillende behandelingen gebruiken.

Voor wie?

De podotherapeut ziet in zijn praktijk een grote diversiteit aan mensen; van jong tot oud, van sporters tot mensen die moeite hebben met lopen. Daarnaast  zijn voetklachten bij suikerziekte en reuma specifieke aandachtsgebieden voor podotherapie.

Kortom; iedereen met pijnklachten of moeilijkheden aan zijn voeten, of ontstaan vanuit zijn voeten, kan bij de podotherapeut terecht.

Direct toegankelijk?

Podotherapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijsbrief nodig heeft van uw huisarts of specialist. Ook Podotherapie Voet op Maat is direct toegankelijk. U heeft dus geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om een afspraak te kunnen maken. Indien u de praktijk bezoekt zonder verwijzing wordt eerst nagegaan of u bij de podotherapeut aan het juiste adres bent voor onderzoek en/of behandeling van uw klacht. Natuurlijk bent u ook van harte welkom met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist.